Крайният срок за кандидатстване е 1 юли 2014 г.
Финалистите ще бъдат обявени на 1 август 2014 г.

Конкурсът „Стипендиантите на Леков“ продължава с пълна сила, а кандидатите, които подадоха документи за участие в него, са точно 21.

В края на юни изтече крайният срок за кандидатстване за конкурса, който ще даде шанс на общо петима души – едно място със стипендия в размер на 50% от таксата за обучение и още четири места със стипендия от 25% от таксата за обучение, в Магистърската програма по иновации, финанси и предприемачество, разработена съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и екипа на The Business Institute, регионален представител на Института за предприемачи на Cisco.

Патрон на конкурса е Любомир Леков, основател и дългогодишен мениджър на медийната група “Инвестор.БГ”. Той организира инициативата чрез Project S.K.I.L.L.S. – новата инициатива за подкрепа на стартиращи предприемачи на Фондация „Лекови“.

12 от кандидатствалите за стипендиантската програма тях са мъже, като почти всички, подали документи (без трима), вече имат готова бизнес идея, която искат да развиват, а някои дори и повече от една!

11 от всички кандидати изрично посочват, че менторството за тях е основен мотив да кандидатстват за конкурса.

Повече от половината (13 души) има професионален опит над 5 години, като кандидатите са с различно образование – повечето от тях са икономисти, но присъстват и хора от научните дисциплини – физици и химици.

Любомир Леков е патрон на конкурса, в който петима души ще получат стипендия за магистратура.
Любомир Леков е патрон на конкурса, в който петима души ще получат стипендия за магистратура.

Освен петте стипендии, победителите в конкурса ще получат подкрепа и личен ангажимент за менторство от страна на Любомир Леков веднъж месечно, за целия период на обучение в магистърската програма, която е с продължителност от година и половина.

Един от петимата кандидати, представил се най-добре с развитие на бизнес идея, ще получи и подкрепа за нейната реализация в края на обучението си – ангажимент от страна на Любомир Леков да осигури контакти с потенциални инвеститори и да му окаже стратегическа помощ за бизнеса, който иска да развива.

В момента кандидатствалите в конкурса са на втория етап от него, в който трябва да решат конкретен бизнес казус, а на селектираните кандидати им предстои и лично интервю с Любомир Леков.

Петимата финалисти ще бъдат обявени на 1 август 2014 г.

Ние им пожелаваме успех и смелост – сигурни сме, че ще се представят по възможно най-добрия начин!

Какво е Project S.K.I.L.L.S.

Повече за Магистърската програма по Иновации, предприемачество и финанси