Интерактивната дискусия INNOVATION TALKS предстои да се състои за четвърта поредна година и този път тя ще е с участието на Любомир Леков, основател и дългогодишен мениджър на “Инвестор.БГ”, основател на Фондация „Лекови“ и патрон на конкурса „Стипендиантите на Леков”.

Любомир Леков.
Любомир Леков.

Дискусията е организирана от Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, представител на Института за предприемачи на Сиско.

 Формулата, която ще стои в основата на разговорите на тазгодишното издание на INNOVATION TALKS, е Опит + Иновации = Нов Бизнес с Голям Потенциал”

Други участници в събитието са възпитаниците на магистърската програма, които вече имат собствени интересни бизнес проекти: Георги Чипов, “Smart Hand” и Владислав Велков, “Jobio.me”.

Четвъртото издание на Innovation Talks ще се проведе на 16 юни, понеделник, от 18:30 ч. в Арт Рентал ул. Лъчезар Станчев 5, Sopharma Business Towers (метро станция „Г.М. Димитров”).

Георги Чипов.
Георги Чипов.

Събитието е безплатно и изисква регистрация.

Защо точно тази формула?

Дълбоко вярваме, че професионалният опит е ключова предпоставка за успеха на един предприемач. Именно той му дава възможност да “прозре” фрустрациите на пазара, който познава. А фрустрациите, както знаем, са “родители” на бизнес възможностите и иновациите.

Какво ще се случи на Innovation Talks?

Формулата “Опит + Иновации = Нов Бизнес с Голям Потенциал” ще бъде илюстрирана с историите и личните примери на нашите говорители.

От публиката ще очакваме да сподели своето мнениe, а защо не и истории, и лични примери по темата – вярвате ли в тази формула? Защо да, защо не?

Ето повече информация за нашите говорители и за това какво да очаквате от тях като добавена стойност:

Любомир Леков ще представи своята визия и практическия си опит в “Инвестор.БГ” за това как натрупаните знания и умения в реална среда създават възможности за успешно предприемачество. Каква е разликата между това да правиш бизнес само за пари и бизнес с кауза, който е възнаграден от пазара заради своята полезност. Той е патрон на конкурса Стипендиантите на Леков за участие в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, заедно с менторство и подкрепа за реализация на бизнес идея на самия Любомир Леков за целия период на обучението.

Владислав Велков.
Владислав Велков.

Владислав Велков ще добави поуките от успехите и трудностите в развитието на проекта Jobio.me – иновативна платформа за селекция за работа на “прясно завършили” хора с малко професионален опит. Как опитът му с предишни негови начинания му е помогнал в развиването на новата идея и как неговият екип действа, за да е успешен. Jobio.me е финансиран от стартъп фонда LAUNCHub. Владислав е възпитаник на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, а идеята Jobio.me е следствие от обучението на Владислав в Магистратурата, по неговите собствени думи.

Георги Чипов ще ни въведе в предизвикателния път от откритие до бизнес. Със своя екипа разработва “SmartHand” – умна протеза, която се движи и действа като нормална ръка. Какво е значението на опита, каква е пътеката от идеята до реализираната иновация и ще успее ли да я превърне в бизнес със значима добавена стойност за обществото? Проектът е отличен с редица награди – от Empower за 2011 г., Startup Spotlight (международно състезание), “30 под 30” на Forbes България и др. Георги в момента е студент в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси и в рамките на практическата работа в Магистратурата надгражда и развива своя проект.

Модератор на дискусията е Цветелина Тенева, Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

Цветелина Тенева.
Цветелина Тенева.

Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

INNOVATION TALKS

Интерактивната дискусия INNOVATION TALKS “приземява” разговора за модерната дума “иновации”. Представя конкретни примери, разказва реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – създава директен диалог между говорители и публика.