Снимка: Фондация "Лекови"
Снимка: Фондация „Лекови“

Щастието е скрито в малките неща – така казва народът и много от нас имат конкретни причини да го вярват. Сред тях сме и ние, екипът на Фондация „Лекови“, както и децата и техните учители от столичната професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“.

Само преди няколко дни направихме нещо малко, но хубаво за възпитаниците на гимназията – помогнахме салонът им по физическо да се сдобие с предпазна мрежа, така че децата да могат да използват помещението по предназначение без да се притесняват от евентуални щети.

4

Сега те могат с удоволствие да играят волейбол например без да се опасяват, че ще счупят прозорците. Учителите и най-вече директорът на гимназията пък могат да бъдат уверени, че децата са на сигурно място и няма опасност от инцидент.

„Много се радвам, че Ви има и че се вглеждате в неща, които трудно се забелязват и другите не виждат. Благодаря Ви, че помогнахте това да се случи!“, бяха думите на инж. Иглика Трендафилова Неделчева, директор на гимназия „Джон Атанасов“.

Снимка: Фондация "Лекови"
Снимка: Фондация „Лекови“

И още една добра новина – Фондация „Лекови“ и гимназията по електроника подготвят и съвместен проект, в рамките на който възпитаниците на училището ще работят сами по конкретна задача, която впоследствие ще получи и практическо приложение.

Тъй като сме убедени, че гимназия „Джон Атанасов“ дава знания и умения на много от бъдещите технологични лидери на България, за екипът ще бъде истинско удоволствие да види и чуе идеите на децата още на този етап от образованието им.

Най-добрите от тях, разбира се, ще бъдат отличени, а в какво точно се състои проектът и задачата – ще разкрием съвсем скоро. Обещаваме да бъде интересно!