Снимка: 9Academy
Снимка: 9Academy

„Трябва да знаете накъде сте тръгнали“ – това беше мотото на публичната лекция, която се проведе миналата седмица в УНСС с лектор Любомир Леков.

Срещата със студенти, организиранa съвместно с Фондация “Лекови”, Бизнес клуб УНСС и 9 Academy, бе посветена на темата „Ethical Entrepreneurship” и предизвика интереса на много млади хора с идеи за собствен бизнес.

Представяйки собствения си над 10-годишен опит като предприемач, Любомир Леков развенча мита за агресията и арогантността в бизнес отношенията, като начини за постигане на дългосрочен успех.

_DSC9349
Снимка: 9Academy

Сред препоръки към студентите беше и тази, че провокациите са не само желан, но и задължителен елемент от поведението на всеки предприемач, както и умението му да вярва в невъзможни неща.

Доверието, което създаваме помежду си, е изключително важно и ценно както в личните, така и в бизнес отношенията ни, подчерта няколко пъти лекторът и обясни, че липсата на доверие винаги води до високи разходи за всяко начинание.

„Да работиш сам също не е здравословно в дългосрочен план“, сподели Любомир Леков и препоръча на хората, които възнамеряват да започнат свой бизнес, да намерят съмишленици, партньори и последователи, с които да споделят и от които да получават адекватна обратна

Състоялата се лекция беше допълнение към обученията, провели се в първия модул – “Предприемачество” от бизнес академия 9 Academy и чудесен негов завършек.

Снимка: 9Academy
Снимка: 9Academy

За финал – ако сте били сред посетителите на дискусията, ще ви бъдем благодарни да попълните кратката ни анкета – отговорите ви ще ни помогнат да направим бъдещите лекции още по-интересни и ползотворни!