Пета поредна година Фондация Лекови отпуска 3 пълни стипендии за деца, които кандидатестват за летен лагер Space Camp Turkey в базата на НАСА в Измир, Турция .

Конкурсът се организира всяка година от Център за творческо обучение /ЦТО/ за деца на възраст от 9 до 15 години. Децата трябва да направят есе по избор на една от три зададени теми, като есетата могат да бъдат писмени или видео. Срокът за подаване на есета беше до 1 март. Повече за условията за кандидастване може да се прочете на http://spacecamp.cct.bg/.

Всяка година общо 100 деца имат възможност да заминат за едноседмично обучение при условията, при които работят и се обучават астронавтите. Кандидатите, които са спечелили участие в летния лагер имат възможност да получат стипендия за участието си. Представител на Фондация Лекови участва в комисията по оценяване на есетата. „Очакваме да бъдем затруднени в избора на кандидати поради високите резултати и интересни есета“ – споделя Гергана Лекова, председател на СД на фондацията и допълва: „С огромно удоволствие следя интересите и изявите на деца от цялата страна.“

Фондация Лекови отпуска стипендии по следните критерии:

  1. За изключително висок резултат на есето, които за заявили необходимост от финансова подкрепа или
  2. За най-добрите участници, които са в слабо социално положение.

Благодарни сме за съвместната работа на ЦТО и екипа, който работи по този проект.

Повече за целите, които фондация Лекови си е поставила с този проект можете да прочетете в неотдавнашното ни интервю “ в clasroomtech.bg:

Преживяването Space Camp Turkey отваря врати в живота“

А ето и отзиви от нашите стипендианти през годините:

Четвъртият ни „екипаж” изживя своята космическа мечта

Стипендиантите ни „кацнаха“ успешно!

 

Кои училища взеха пълни стипендии за Space Camp Turkey?

„Искаме да видим Земята от Космоса!“ и други мечти на малки астронавти