Емоционалната дисциплина на предприемача

В края на третото финансово тримесичие, фондация Лекови ви връща в търсенето на баланса по черната дъска.. Защото всички големи финансисти и  предприемачи са позиционирали първите си големи идеи и проекции върху черната дъска.

Всяка нова учебна година започва със звънеца от училищните години. Той известява прохождането, завръщането в класните стаи. И макар в училището на живота да няма ваканционни дни с нови сили стипендиантите на фондация Лекови продължават по пътя на реализиране на своите проекти.

В началото на новата учебна година Любомир Леков – ментор на петима стипендианти в магистърската програма по ,,Иновации, предприемачество и финанси”- съвместна програма между Висше училище по застраховане и финанси и Бизнес институт се срещна със студентите.

В първата среща след ваканцията той проследи в какъв стадий са идеите на подкрепяните и избрани от него с конкурс, провел се през лятото на 2014г. стипендианти.

За пореден път той даде стимул и безценни съвети на студентите да продължават да следват целите си. Самият той изтъкна, че в бизнеса няма почивен ден и че е важно да си винаги в крак с тенденциите, както и много добре да познаваш особеностите на пазара, на който оперираш.

,,Много е важно да виждате идеите си в развитие и да имате план за тяхното изпълнение. Най-ценни са дългосрочните инвестиции.”- обърна се към студентите, гост-менторът.

„Важно е да дефинирате в съзнанието си какво е за вас успех. Трябва да знаете, че колкото повече напредвате в развитието на вашите идеи, толкова и трудностите ще растат, но вие следва да проявявате емоционална дисциплина. Продължавайте да търсите верните хора, с които да развивате идеите си.“ – сподели още Леков.

14600_514

Фондация Лекови желае на всички успешна, здрава и красива нова учебна година!

Нека е наситена с нестихващо любопитство и знания, които да водят към безгранични ширини на успешни пътища.

 

Върху текста работи Яница Маринова