Final-Stipendiantite-na-LekovСлед дълга процедура по избор на петимата кандидат-магистри, които ще получат стипендия в конкурса „Стипендиантите на Леков“, вече са ясни и финалистите!

Имахме удоволствието да се срещнем с изключителни млади хора, пълни с идеи, мотивация и ентусиазъм, готови да вложат усилия и средства, за да придобият опита и знанията за превръщането на мечтата им в реалност.

Само петима от тях обаче получават стипендия за Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси, разработена съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и екипа на The Business Institute, регионален представител на Института за предприемачи на Cisco.

Патрон на стипендиантския конкурс е Любомир Леков, основател и дългогодишен мениджър на медийната група “Инвестор.БГ”. Той организира инициативата чрез Project S.K.I.L.L.S. – новата инициатива за подкрепа на стартиращи предприемачи на Фондация „Лекови“.

И така, ето имената на спечелилите стипендиите:

Final-Stipendiantite-na-Lekov

Яница Маринова.
Яница Маринова.

1. 50% стипендия печели Яница Маринова, която безапелационно впечатли журито с идеите и вярата в това, което прави. Завършила е бизнес журналистика и прави магистратура по народопсихология на медиите.

Интересува се много от сугестопедичния метод на преподаване и има опит в подобен род дейности, дори е автор на учебник за преподаване на български език по метода на сугестопедията. В тази сфера е и идеята за нейния бизнес проект.

Александър Георгиев.
Александър Георгиев.

2. Александър Георгиев, 25% стипендия: Завършил е в САЩ, работил е за Bloomberg, а в момента е на ръководна позиция в AVON, също така е председател на клуб за спортове на открито. Има две идеи за бизнес, като едината дори вече развива – проект за доставка на био продукти „от врата до врата“, а втората е за бизнес с фотоволтаични системи.

3. Владислав Драмалиев, 25% стипендия:. Завършил е Европеистика в Англия, а в момента работи в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), в дирекция „Изменения на климата“.

Владислав Драмалиев.
Владислав Драмалиев.

Интересува се от криптовалути и основно – bitcoin, като бизнес идеята му е да създаде широка платформа за брокерски услуги, свързани с криптовалути.

Красимира Георгиева.
Красимира Георгиева.

4. Красимира Георгиева, 25% стипендия – завършва Международни отношения в УНСС, работи като мениджър бизнес развитие в Националния комитет на AISEC България, интересува се от социално предприемачество.

Бизнес идеята ѝ е свързана с иновативна технология за промоция, акумулираща информация за вкусовете и предпочитанията на клиентите.

5. Невена Пеева, 25% стипендия – завършва специалност “Полиграфия” в Химикотехнологичния и металургичен университет. Има много силен интерес да се развива в областта на полиграфията, където работи вече 4 години.

Невена Пеева.
Невена Пеева.

Тъй като осъзнава сериозната пропаст между преподаваното в университета и изискванията на бизнеса в тази област, нейният проект търси решение на този проблем. Надява се след това да може да го приложи и в други сфери на образованието.

Кандидатите признаха, че магистратурата по иновации и предприемачество, съчетана с менторството от страна на Любомир Леков, е много примамлива възможност за постигане на умения и опит, които да използват в развиването на собствен бизнес.

След като имената на спечелилите вече са ясни, остава и да изчакаме официалния старт на програмата през октомври 2014 година.

Благодарим на всички, които кандидатстваха в конкурса и искрено им пожелаваме успех и вдъхновение!