Можем ли да се научим да бъдем предприемачи или това е умение, с което се раждаме? Каква е връзката между бизнеса и спорта? Вече сте започнали свой бизнес, но ви е страх от неизвестното и всички около вас ви обезкуражават?

Ако тези проблеми са ви познати – елате на отворената дискусия с Любомир Леков, един от най-успешните уеб предприемачи в България, на 13 май, вторник, от 18 часа, в зала 200 на Стопанския факултет.

lubo
Любомир Леков. Снимка: Личен архив

Лекцията се организира съвместно с Бизнес клуба към Софийския университет, а темата е „Става“ ли се предприемач?.

На нея ще чуете личния опит на човек, развил бизнеса си в България, ще разберете какви са подводните камъни по пътя на повечето предприемачи, ще научите и че това да имаш цел и мечта е едно от най-важните условия за успех.

Любомир Леков е един от създателите на интернет медийния пазар в България. През 2000 година основава компанията ИНВЕСТОР.БГ с капитал от 5000 долара, осигурен от американски инвеститор.

За няколко години превръща компанията в мултимилионен бизнес и една от най-големите онлайн медийни групи в страната.

Прави и първото за България IPO (което е и първото IPO на технологична компания в Източна Европа), успява да привлече воден от Cisco Systems фонд за инвеститор в компанията му и лично участва и управлява над 10 сделки по сливания и поглъщания.

Преди да основе компанията си е работил като инвестиционен банкер. Има опит в борсовата търговия и инвестиции, управлявал е големи инвестиционни портфейли – както свои, така и на клиенти.

Мисията му в момента е да помага и вдъхновява млади предприемачи по пътя им към успеха.

Чакаме ви на 13 май, от 18 часа, в зала 200 на Стопанския факултет (студентските блокове на 4 км). Входът е свободен!