Тези дни сме рожденици и сега е моментът, докато абсолютно невъздържано се тъпчем с торта, да ви разкажем малко за нещата, които свършихме през изминалата година.

Като начало, искаме да благодарим на всички ценни хора, които срещнахме по професионалния си път – те ни показаха, че партньорството е изключително важно за успеха на всеки проект, а доверието е основен фактор, за да е успешно и дългосрочно това партньорство.happy_birthday

Една от първите ни дейности беше отворената дискусия със студенти на тема „Дигитални медии“, организирана съвместно с ФЖМК към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Точно там срещнахме и първите си партньори – професионалистите от 9Academy, с чието съдействие, както и с помощта на Бизнес клуба към УНСС, осъществихме първата си отворена дискусия, с участието на Любомир Леков като лектор, на тема „Предприемачество“, където участваха десетки студенти.

Подобно събитие на тема „Предприемачество“ имахме наскоро и в Стопанския факултет, организирано съвместно с Бизнес клуба към СУ, а след дни ще ви поканим и на такава среща в НБУ!

Разбира се, не се ограничихме само с университети – няколко пъти през годината представители на нашата организация работиха и с ученици, като най-успешният и дългосрочен проект е със столичната гимназия по електроника „Джон Атанасов“, където, освен че организирахме конкурс сред учениците за изработка на нов сайт на гимназията, се постарахме да им осигурим комфортна среда, докато са в училище – поставихме предпазна мрежа в салона по физическо и оборудвахме напълно помещение за фитнес!

Сега очакваме от тях не само да се развиват като изключително добри технологични лидери, но и да покоряват спортни върхове или поне да поддържат добра форма 🙂 Със сигурност те ще се похвалят за успехите си в новия сайт на гимназията, който направиха… самите те!

Срещи с ученици имахме и в столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, където участвахме в открити часове по „Предприемачество“, а в Седмицата на предприемачeството, по покана на Junior Achievement-Bulgaria, имахме подобна среща и с децата от врачанското СОУ „Васил Кънчов“. Там дори повторихме посещението, по инициатива на училището, и разговаряхме дълго с учениците от горните класове по въпросите, които най-много ги интересуват в момента – къде да учат и защо си струва да останат в България. Не пропуснахме да ги посъветваме да останат и да се развиват тук, тъй като смятаме, че много добри възможности за това има и в България.

Може да прозвучи налудничаво, но не се спряхме и с това, а отидохме по-далече, чак в Космоса! По покана на Центъра за творческо обучение взехме участие в конкурса за тазгодишното технологично обучение на деца в Space Camp Turkey. Фондация „Лекови“ раздаде три пълни стипении на три училища от столицата и, честно казано, нямаме търпение да видим децата, когато се върнат от лагера, за да ни разкажат какво е да тренираш и да се обучаваш като истински астронавт!

Представители на организацията участваха и в чуждестранни събития – Любомир Леков беше консултант в бизнес инкубатора в Тренто, Италия, както и на подобно събитие в Дубай. Имахме удоволствието да присъстваме и на международната конференция 2013 IEEE SECOND INTERNATIONAL CONFERENCE в Индия.

Разбира се, не всичко по пътя ни беше успешно. За наше огромно съжаление и въпреки усилията и желанието ни, един потенциално успешен проект, съвместно с 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, който имаше за цел да въведе дигитална форма за обучение по „Предприемачество“ в училището, не успя да бъде реализиран по независещи от нас причини. Това обаче не ни разколеба, нито ни отчая – вярваме, че много други успешни проекти ни чакат зад някой ъгъл и е само въпрос на време да се срещнем с тях и с хората, с които да ги осъществим заедно.

Преди дни пък оповестихме и един дългосрочен и прекрасен образователен проект в областта на предприемачeството – стипендиантски конкурс за Магистърската програма по иновации, финанси и предприемачество, разработена от академичния капацитет на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и екипа на The Business Institute.

И сега, понеже е вече невъзпитано да говорим за нас, ще се върнем към тортата и празнуването, но ще ви кажем още веднъж, че ви благодарим за това, че ни подкрепяте и споделяте нашите идеи. Обещаваме, че няма да спираме да работим със същия ентусиазъм и хъс, за да променяме заедно нещата, които не ни харесват, а добрите – да развиваме още повече!

–––––

Ето и по-официалния вариант на всичко, казано горе – Годишен отчет  за 2013 година