Ива Фъзлова има натрупан 14-годишен стаж в областта на маркетинга и рекламата, като кариерният ѝ старт започва през 1999 г. в интернет медиа Big.Bg на позиция “Специалист интернет маркетинг и реклама”.

Развитието ѝ в областта продължава с маркетиране на услуги, основно в областта на телекомуникациите, като редом с всички задължения, като планиране, менажиране на рекламни изяви и проекти, въвеждане и управляване на комуникационни политики, разработване и изпълнение маркетингови планове и стратегии, ATL/BTL активности, е съвместявала и онлайн маркетинговите комуникации.

Понастоящем, повече от 4 години, работи като Бранд Мениджър в Инвестор.БГ – водеща интернет медийна компания. Тя е и един от участниците в предстоящия workshop на Фондация “Лекови”, който е посветен на темата за дигиталните медии.

Откога се занимаваш с онлайн медии, предпочиташ ли ги пред традиционните и защо?

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

Стартирах през 2000-та година, правехме уеб сайтове на html, принтирахме ги на черно-бял принтер – лист хартия А4 формат и ги показвахме на клиентите без компютри с обяснението „Що е то уеб сайт“ и „Предлагаме ви онлайн визитка с линк към сайта ви!“

Парите на рекламодателите обикновено са там, където са потенциалните им клиенти, а те все повече са онлайн. Маркетинг миксът се определя в зависимост от комуникационните цели на даден продукт или услуга и в този ред на мисли не бива да изключваме и традиционните медии. При всички положения обаче е важно кампанията ви да има ЦЕЛ!

Какво липсва или пък има в излишък в съвременните онлайн медии в България?

Понякога липсва креативност, което вероятно се дължи на излишъка от „специалисти“ в областта.

На какъв етап сме от дигитализирането на услуги в България или казано по друг начин – кога най-накрая ще започнем да си вадим шофьорските книжки по интернет?

Напредваме отчайващо бавно, но след като през 21 век НАП и КАТ осъществиха връзка (Алелуя!), има някаква светлина в тунела.

Защо пове4ето млади хора в нета пи6ат така? За или против правописа онлайн?

Няма и не мога да отговоря, понеже всичко, написано на шльокавица, го пропускам.

Ако имаш неограничени възможности за създаване на свой онлайн проект, той ще е?

Иновативен и нишов, като се надявам скоро да ми хрумне и конкретна идея.

Какво бъдеще предричаш на българските онлайн медии?

Мармаладено!