На 17 август 2014 г. се завърна и последният отбор млади „астронавти“ от тазгодишното издание на програмата SPACE CAMP Turkey.

Снимка: Space Camp Turkey
Снимка: Space Camp Turkey

През 2014 г. за участие кандидатстваха повече от 300 деца и младежи от цялата страна, а едноседмично обучение за астронавти на английски език преминаха 86 от тях, всички на възраст между 9 и 16 години.

Фондация „Лекови“ осигури три пълни стипендии за деца от три училища, участвали в конкурса, и ги подкрепи в осъществяването на мечтата им – да тренират и учат като истински астронавти.

В последната група, обучавала се между 10 и 16 август 2014 г., има и медалист, за втори път през годината, след постижението на Ивайло Янев, ученик в 6 клас от гр. Пловдив.

Сега носител на голямо отличие е Георги-Феликс Дейвид Етъридж, ученик в ЧОУ „Света София“. Наградата на Феликс е медал за „Взимане на решения – The right stuff“.

При повече от 150 участника от различни държави SPACE CAMP награждава само с два индивидуални медала.

Последната за 2014 г. група е ръководена от Елисавета Якимова и Благовест Папагалски, експерти в „Център за творческо обучение“. Те ще бъдат и основни организатори на задаващия се в началото на м. октомври Science Camp, който ще се проведе в гр. Кюстендил с участници от 5 държави и специалното участие на г-н Емануеле Микели, един от най-младите и изявени специалисти по образователната роботика в Европа.

2014 г. е десета поредна година за участие на български младежи в SPACE CAMP-Turkey. На 1 ноември ще има и официална пресконференция с участници в програмата, техните ръководители и ментори, на която ще бъде обявен и конкурсът за 2015 г.

Скоро очаквайте и специален разказ от децата, на които Фондация „Лекови“ помогна да осъществят мечтата си и да участват в SPACE CAMP – Turkey, в който те ще споделят впечатленията и преживяванията си, какво са научили и кои са били най-вълнуващите моменти по време на престоя им там!